Nova nakladnička kuća Bodoni nastala je sa željom da u svijetu prepunom brzih informacija i brojnih novih izdanja malo zaustavi neumitni protok vremena, da ga pokuša usporiti i vratiti nas, sve čitatelje, klasicima svjetske i domaće literature. Sve knjige brižno priređuju ponajbolji urednici i prevode najbolji prevoditelji, svaka je popraćena pogovorom koji je smješta u kontekst, dizajnirana u suvremenom duhu i tiskana na najboljem papiru, pažljivo stavljena u kutiju, uvezana u tvrdi uvez – jednostavno, pokušavamo donijeti dašak ekskluzivnosti i svevremenske kvalitete po pristupačnoj cijeni.
Objavljujemo nove prijevode važnih djela, jer jezik se stalno mijenja, a i naša znanja su drugačija, te je nužno pogledati brojne knjige novim, suvremenim očima. Trudimo se pronaći i ona djela koja su zaboravljeni klasici ili nisu nikada objavljena ili prevedena kod nas. Usto, ne libimo se objavljivati i živuće autore koji su svojim knjigama već stekli statuse suvremenih klasika, a ponekad će to biti i njihova nikada objavljena djela.
Osim klasika Bodoni posebnu pozornost posvećuje i novim čitateljima, djeci, u seriji slikovnica koja okuplja najzanimljivije domaće i svjetske pisce i ilustratore, u najboljoj opremi, s brigom o svim sitnim detaljima koji krase vrhunske slikovnice.

A ako se pitate otkuda ime Bodoni – to je ime tipa pisma nastaloga u drugoj polovini 18. stoljeća koje je dizajnirao i izrezao jedan od najvažnijih tiskara ne samo svoga vremena Giambattista Bodoni, koji je odrastao u tiskarskoj obitelji, a slavu je stekao vodeći veći dio svoga života Kraljevsku tiskaru u Parmi, gdje je i izrezao većinu svojih fontova i objavio mnoga djela klasika, od Horacija i Homera do Tassa i Racinea.
Previous
Next